Activiteiten

Zoals u weet is de NFAA lid van de Ivy Circle, the Nederlandse organisatie van alumni clubs van vooraanstaande Amerikaanse universiteiten. De kracht van de Ivy Circle is dat het ons netwerk vergroot door onze en andere alumni activiteiten toegankelijk te maken voor leden van andere clubs.
De activiteiten van de Ivy Circle vindt u op www.ivycircle.nl waar u zich ook aan kunt melden voor hun mailinglist

Wij werken op dit moment aan de activiteitenplanning voor de komende periode.
Zodra hier meer over bekend is, zal dat hier worden gepubliceerd


Eerdere activiteiten

NFAA Thanksgiving Dinner 2014
Gepubliceerd 12 Dec 14 17:12 door

Ook dit jaar was het jaarlijks terugkerende warme en gezellige NFAA Thanksgiving Dinner een groot succes.
Op donderdag 27 november jongstleden werd gezamenlijk Thanksgiving gevierd met jonge en oudere Fulbright alumni en een ieder die het Fulbright programma een warm hart toedraagt. In de altijd sfeervolle en statige ambiance van de senaatszaal van het Academiegebouw in Utrecht genoten dit jaar zo’n 55 mensen van een echt traditioneel Thanksgiving dinner, een voortreffelijke lezing en prachtige zang. De informele en vooral hartelijk sfeer nodigde uit tot vele gesprekken.

De avond werd ingeleid door NFAA voorzitter Boukje Zaadstra, waarbij zij eerst het NFAA bestuur voorstelde aan de aanwezigen en vervolgens de Thanksgiving spreekster Louise Fresco. Prof. dr. ir. Fresco is voorzitter van de raad van bestuur van de Universiteit van Wageningen en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Louise Fresco is verder onder andere lid van de KNAW en lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Ook is zij Visiting Professor bij het Institute of Earth Sciences, Stanford University (VS).
Haar lezing met als thema “Het is tijd voor een nieuwe Amerikaanse droom” was kritisch en gaf aanleiding tot bezinning. Met behulp van 2 verschillende verhalen uit de praktijk over het beloop na immigratie naar Amerika, belichtte prof. Fresco het immigratiebeleid en de gevolgen hiervan. Met “een nieuwe Amerikaanse droom” werd gedoeld op de immigrant als bron van arbeid en ideeën voor een nieuw verantwoordelijk Amerika, op weg naar een innovatieve, duurzame en sociale economie. In Amerika telt steeds minder de trots samen Amerikaan te zijn, ondanks de inspirerende naturalisatieceremonie, derhalve riep Prof. Fresco op tot deze nieuwe Amerikaanse droom.
Gelet op de tijd konden niet alle vragen worden beantwoord omdat het Thanksgiving dinner wachtte in de feeërieke Senaatszaal. De koks hadden geweldig hun best gedaan op onder andere pumpkin soup, stuffed Turkey and cranberry sauce, mashed potatoes and gravy en andere lekkernijen. Na een toast en het aansnijden van de kalkoen door de voorzitter samen met prof. Fresco kon dit “traditional family dinner” beginnen en werden geanimeerde gesprekken n.a.v. de lezing aan tafel voorgezet.

Speciale aandacht was er ook voor de per 1 april 2015 vertrekkende voorzitter Boukje Zaadstra, die hartelijk werd bedankt door Paul Broholm (Fulbright Board Member). Daarnaast werd door Rob Anderson (Fulbright Board Member en Deputy Public Affairs Attaché, US Embassy) het 65-jarig bestaan van de Fulbright in 2015 onder de aandacht gebracht. Dit zal groots gevierd gaan worden op zaterdag 13 juni 2015.

Een prachtig muzikaal jazz-intermezzo werd verzorgd door Fulbrighter Vivienne Aerts. Die dag net terug uit Boston zong zij onder gitaarbegeleiding 3 eigen composities waarbij de muziek je terugbracht naar de sferen van Ella, Duke of Miles.
Deze zeer geslaagde avond werd door voorzitter Boukje Zaadstra afgesloten met een kort dankwoord aan alle aanwezigen, een uitnodiging aan elke Fulbrighter tot NFAA lidmaatschap en voor geïnteresseerden ook de mogelijkheid tot toetreding tot het NFAA bestuur. De avond werd afgesloten met alle goede wensen voor de komende feestdagen.

Maarten Lijkwan

(Meer) foto's (opent een nieuwe window)

NFAA Thanksgiving Dinner 2014
Geplaatst 12 Dec 14 17:12 door
NFAA Fulbright Thanksgiving Dinner 2013
Geplaatst 10 Mar 14 23:03 door Boukje Zaadstra
NFAA Fulbright Thanksgiving Dinner 2012
Geplaatst 22 Dec 12 23:12 door R.C. Grootveld
Thanksgiving Dinner 2011
Geplaatst 20 Dec 11 23:12 door Hans Crouzen
Thanksgiving Dinner 2010
Geplaatst 1 Dec 10 22:12 door Hans Crouzen
Fulbright Award Ceremony 2010
Geplaatst 26 Sep 10 23:09 door Madeleine Eekels-van Galen Last
Thanksgiving Dinner 2009
Geplaatst 27 Dec 09 15:12 door Hans Crouzen
Thanksgiving Dinner 2008
Geplaatst 28 Dec 09 17:12 door Wim Muizebelt
Queens Night Event 2008
Geplaatst 27 Dec 09 15:12 door Hans Crouzen